jueves, 24 de julio de 2008

ICV ANUNCIA AL•LEGACIONS A LA PROLONGACIÓ DE LA L3 DEL METRO PRESENTADA PEL DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PUBLIQUES

La formació ecosocialista considera que la proposta presentada per DPTOP, tot i incorporar millores, fruït de les propostes polítiques i ciutadanes, continua sent insuficient.

ICV presentarà al·legacions al projecte de prolongació de la L3 del metro, des de zona universitària fins a Sant Feliu.

El traçat proposat pel DPTOP, amb un revolt entre Sant Just i Sant Feliu, reprodueix recorreguts que ja s’efectuen amb altres mitjans de transport ferroviari, metro i tramvia i descuida l’oportunitat de crear una veritable xarxa de transport mallada i reequilibradora.

Amb aquest traçat, un viatger des de Sant Feliu de Llobregat trigarà més en arribar en metro a Sant Just, del que ara es triga en tramvia, o del que es pot trigar en tren des de la capital del Baix Llobregat fins a Barcelona.

ICV continua insistint en què són possibles altres alternatives més rendibles socialment i ambientalment. Per a Lluís Moreno, president comarcal de la formació, cal que “en el moment d’abordar una inversió tan important com aquesta es cerqui el màxim de rigor i consens polític i social a l’hora d’invertir els recursos públics”.

Per a ICV l’actual proposta de DPTOP tot i que millora respecte les anteriors no produirà canvis importants en el comportament de la mobilitat dels ciutadans i ciutadanes, perquè les persones requereixen de mitjans ràpids, eficaços i intermodals i no vies sinuoses i amb grans revolts.

La formació de l’esquerra verda continua apostant per una prolongació de la L3, amb una bifurcació a partir del centre de Sant Just Desvern. Un dels ramals passaria pel nou Hospital Comarcal, el centre i el barri de l’eixampla de Sant Joan Despí, per arribar a Sant Boi de Llobregat i connectar amb la nova línia de rodalies, amb diverses parades a la ciutat. Un segon ramal passaria pels barris de Mas Lluí, de Sant Just i Sant Feliu, per arribar fins a l’estació de RENFE i el barri de Falguera, d’aquesta darrera ciutat.

No hay comentarios: