martes, 29 de julio de 2008

ICV PRESENTA COM A SUGGERIMENT AL PLA TERRITORIAL METROPOLITÀ DE BARCELONA LA PROPOSTA ALTERNATIVA DE PROLONGACIÓ DE LA L3 DEL METRO

Avui, data en que finalitzava el termini de presentació de suggeriments a l’avantprojecte de Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB), ICV del Baix Llobregat ha presentat un conjunt de suggeriments, per a que s’incorporin en la redacció definitiva d’aquest pla. Aquests suggeriments elaborats des del Baix Llobregat també s’han incorporat al document que la formació ha presentat a nivell nacional.

Les propostes d’ICV van en la direcció de millorar la protecció dels espais lliures i naturals de la comarca; concretar i adequar les necessitats ambientals, energètiques i de serveis de les que s’haurà de disposar; i optar per un nou model de mobilitat sostenible a l’àmbit metropolità de Barcelona.

Entre les propostes que ICV ha incorporat, per afavorir aquest canvi de la mobilitat, hi ha l’aposta per incrementar la xarxa del transport públic, en general, i en particular la del transport ferroviari (tren, metro i tramvia).

Cal destacar el suggeriment sobre la prolongació de la L3 del metro fins a sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat. Aquest projecte que es troba en exposició pública rebrà al·legacions de l’esquerra verda del Baix Llobregat, i entre elles la que proposa, un traçat més coherent i competitiu: Zona Universitària - Hospital de Sant Joan de Déu - Pont d’Esplugues- fins a Sant Just Centre. A partir d’aquí hi haurien dos ramals: el primer fins a San Feliu, a través del polígon industrial de Sant Just, el sector de Sant Just de Mas Lluí 2, i el barri de Sant Feliu de Mas Lluí, fins a Sant Feliu centre, creant un nou intercanviador de rodalies amb la C4 i la C-7. L’altra ramal aniria des de Sant Just Centre a Sant Boi amb parades a l’Hospital Comarcal i l’estació de rodalies de Sant Joan Despí, travessant el riu i connectant amb FGC, a Molí Nou, i amb noves parades a l’interior de Sant Boi.

Per a Lluís Moreno, president comarcal d’ICV, la redacció del PTMB “és una bona oportunitat per dotar-nos d’un instrument útil per preveure el desenvolupament del territori. Tot garantint la capacitat d’aquest per generar activitat i riquesa, alhora que millorem la qualitat de vida de la gent que hi viu i preservem l’entorn ambiental i natural”.

Al mateix temps des d’ICV s’aposta perquè el debat sobre el PTMB sigui útil, no només per tractar de les qüestions que interessen en l’àmbit metropolità, sinó per afavorir l’encaix amb les mesures que contribueixin a l’equilibri territorial del país.

Finalment, Lluís Moreno s’ha felicitat de que el Govern de la Generalitat impulsi aquest debat, amb la redacció del PTMB, “necessari des de fa molt temps. I ha qualificat les propostes que aporta ICV “com a propostes ambicioses i en positiu, a favor del territori però, sobre tot, a favor dels ciutadans i ciutadanes que l’habitem”

No hay comentarios: