martes, 8 de julio de 2008

TEMPS DE RECORREGUT DE LA L3, ENTRE SANT FELIU DE LLOBREGAT I SANT JUST DESVERN

Un estudi elaborat per tècnics que col·laboren amb la PTP compara els temps de recorregut de les dues alternatives per a la prolongació de la L3 fins a Sant Feliu de Llobregat.

Aquest estudi es refereix al temps de recorregut entre el centre de Sant Feliu de Llobregat i el centre de Sant Just Desvern, i constata que el temps de recorregut defensat en la proposta alternativa de la PTP es redueix a la mitad respecte del que es donaria en la proposta inicial del Departament d’Obres Públiques de la Generalitat.

Així, mentre que en la proposta de la PTP el temps de recorregut entre la plaça de la estació de Sant Feliu i Sant Just Desvern és de 9 minuts amb 45 segons, en la proposta de la Generalitat, en que la estació de Sant Feliu està situada a la plaça Dot, seria de 18 minuts amb 30 segons.

Cal afegir que es considera, habitualment, que per aplicar mitjanes per aproximar-se a la realitat del conjunt de desplaçaments dels usuaris, s'ha de considerar que la comparació punt a punt no es vàlida, doncs en el temps de desplaçament s'ha de comptar des de la sortida del domicili. Això és important doncs la proposta de la PTP situa les estacions, a Sant Feliu (Mas Lluís, plaça Estació i Falguera), més properes al conjunt dels barris de la ciutat.
D’altra banda, respecte de la explotació dels ramals del metro, cal dir que en el cas de la línia 9 , que està en construcció, hi ha una explotació prevista del 50% en cada un dels dos ramals. En conseqüència no és descartable la defensa que el ramal de Sant Feliu i el que aniria a Sant Joan Despí i Sant Boi, tinguin una explotació cada un d’ells del 50%, amb temps màxims d’espera de 5 minuts en cada cas.

No hay comentarios: