domingo, 27 de julio de 2008

Article publicat a El País 26/07/08

ERC e ICV piden que la L-3 se desdoble hasta Sant Boi

Enviar
El Gobierno catalán dio a conocer esta semana los detalles del proyecto de ampliación de la Línea 3 del metro (verde) desde la estación de Zona Universitaria hasta Sant Feliu. Ayer mismo, Esquerra Republicana e Iniciativa ya le enmendaron la plana al consejero de Política Territorial, el socialista Joaquim Nadal, que a tenor de lo sucedido parece que ni siquiera consultó con sus socios el nuevo trazado.

ICV y ERC anunciaron ayer que recurrirán el proyecto y presentarán alegaciones en el mismo sentido. Su intención es pedir un desdoblamiento de la L-3: un ramal que prestaría servicio a las poblaciones de Sant Just y Sant Feliu, y un segundo que cubriría las poblaciones de San Boi y Sant Joan Despí, hasta la nueva estación de Renfe que prevé construir el Ministerio de Fomento.

Los dos partidos de izquierda consideran que el actual trazado dificulta las conexiones entre poblaciones del Baix Llobregat y, por ejemplo, el desplazamiento entre Sant Feliu y Sant Just Desvern se prolongaría mucho más que actualmente en tranvía. Por este motivo, ICV y ERC piden que la Línea 3 se desdoble a la altura de Sant Just en dos ramales, lo que mejoraría el transporte en urbanizaciones densamente pobladas como Mas Lluí.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

ICV només vol aturar el que no han aconseguit per Sant Feliu mai! I ara altres si que ho fan! No esteu actuant amb responsabilitat, el meu vot ja no el tindreu a les properes municipals.
Salut

Anónimo dijo...

ICV el que fa es plantejar propostes, que es poden debatre i contrastar amb altres propostes. en democracia això és el que hem de fer, no estem en el temps de "ordeno y mando".
Formular una alternativa a la prolongació de la L3 no atura res, ni té per què endarrerir res.
en tot cas hauriem de tenir la maduresa d'acceptar el debat i la confrontació de propostes abans de tancar les decissions.
De fet, s'ha presentat una proposta i hi ha dos mesos per presentar al·legacions: no crec que complir el termini i presentar al·legacions sigui un acte "irresponsable".

Anónimo dijo...

Si abans no s'ha fet es perquè no s'ha pogut, no es un tema de competències locals; haurien de parlar dels governs autonòmics de CiU i dels governs espanyols tant de socialistes com del PP. Que no tinguem un transport digne a la ciutat i a la comarca del Baix Llobregat no ha estat culpa dels anys de govern municipal d'ICV a Sant Feliu, que tant de mal sembla que us fa a alguns. Que es facin propostes alternatives al traçat presentat no crec que sigui dolent, al contrari, hem d'aconseguir que el transport del futur a la ciutat i a la comarca estigui molt ben pensat i cobreixi les necessitats dels usuaris i no cap interés polític. Per tant, no critiqueu tant que ICV presetin al·legacions, entre tots hem d'aconseguir el millor per la ciutadania.

Anónimo dijo...

Jajaja, té tota la raó en lo de la democracia, menys per una cosa i moooolt important: fa 2 anys que ICV tenia una opinió ben diferent i ara que ja esta tot acordat i redactat... canviem d'opinió... Inmaduressa política o bé falta de responsabilitat? perquè si per tot sou aixì anem bé...

Anónimo dijo...

Fa dos anys tots estavem d'acord, per exemple, en demanar que el metro arribés a l'estació i a Mas Lluí. I la proposta presentada no ho recull.
durant tot aquest temps des d'ICV hem reclamat discutir sobre aquesta qüestió i, fins i tot, a les jornades de "participació" sobre el soterrament es va negar aquest debat, tot dient que era una "ivasriable".
cap informació, cap possibilitat a la participació.
Doncs no, amic del PSC, haurem de debatre.