viernes, 20 de junio de 2008

Carta a les persones, entitats i partits de la comarca per consensuar una proposta

A les darreres setmanes s’han presentat a la nostra comarca diferents propostes sobre el transport públic. Concretament s’ha exposat la perllongació de la L-3 de metro fins a Sant Feliu de Llobregat, elaborada pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, per a la seva avaluació d’impacte ambiental i recentment els ajuntaments han rebut l’estudi informatiu sobre el traçat de la nova línia ferroviària entre Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Castelldefels que obvia la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat.

És evident que els dos documents no coincideixen en la interpretació sobre la mobilitat a la zona centre i delta del Baix Llobregat i que manca una formulació conjunta sobre l’arribada del metro a la comarca i de la nova línia C-3.

Aquesta “desconnexió” en la planificació ferroviària ha de ser superada i els agents polítics, socials i econòmics hem de ser capaços de concertar una alternativa sòlida, creïble, eficient, sostenible i reequilibradora per al Baix Llobregat. Una alternativa que faci convergir al mateix temps una única planificació per a les infraestructures de transport públic (metro-tren-tramvia) i la programació de les inversions previstes a la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut de Catalunya al Baix Llobregat, en el marc de la revisió del Pla Director d’Infraestructures de Transport Públic a la Regió Metropolitana i amb el just encaix amb els objectius del Pla Territorial.

És des d’aquesta perspectiva i visió de comarca que em permeto adreçar aquestes consideracions amb la finalitat que, més enllà de la defensa de les nostres posicions polítiques, situem conjuntament els interessos públics i la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans del Baix Llobregat.

Desitjo que puguem compartir aquestes reflexions en un debat obert o a fòrums, sense apriorismes, que tendeixi al consens que és un dels trets definidors de la construcció de la nostra comarca.

Cordialment,

Sant Feliu de Llobregat, 21 de juny de 2008

Lluís Moreno Campon
President d’ICV del Baix Llobregat

No hay comentarios: