lunes, 30 de junio de 2008

SATISFACCIÓ DESPRÉS DE LA PRIMERA SESSIÓ DEL FÒRUM DE LA MOBILITAT COMARCAL

El Fòrum de la Mobilitat del Baix Llobregat promogut pel teixit econòmic i social de la comarca i que aplega entitats, associacions (com la PTP), partits polítics, sindicats, empresaris i el Consell Comarcal, va celebrar la seva primera sessió el passat divendres 27 de juny. Durant aquesta primera jornada, en la que va intervenir el Secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, es van presentar l'anàlisi de la situació actual del transport públic i les infraestructures de mobilitat. A partir d'aquí es va iniciar un llarg debat, del que va destacar les dues propostes més seguides pels mitjans de comunicació als darrers dies: l'arribada del metro a la comarca i la creació de la nova línia C-3.
El fòrum ha servit per iniciar el diàleg entre tots els agents socials, polítics i econòmics en un tema tan controvertit com el perllongament de la L3 de metro i la C3 ferroviària.
ICV defensem una planificació conjunta de les diferents infraestructures del transport de forma que el metro en la seva arribada a la comarca disposi de dos ramals des de Sant Just: un en direcció a Sant Feliu (a través de Mas Lluí) i l'altre en direcció a Sant Boi. Pel que fa a la nova línia ferroviària.
La nostra proposta es basa en un recorregut més recte i eficient per connectar Cornellà i Castelldefels, a través de Sant Boi.

ICV esta presentant mocions als diferents ajuntaments afectats pels traçats. El Consistori de Sant Just ha estat el primer que ha aprovat la moció sobre el metro i el tren al Baix Llobregat.

Per ICV del Baix Llobregat el primer que cal fer és una trobada comarcal en el que puguem discutir el conjunt de propostes sense posicions hermètiques i és el que hem fet a la carta adreçada als responsables polítics, socials i econòmics de la comarca. En aquest sentit, el Secretari de Mobilitat, Manel Nadal, també s'ha compromès a treballar pel consens.

No hay comentarios: