jueves, 26 de junio de 2008

PSC I CIU DE SANT FELIU TORNEN A VOTAR EN CONTRA DEL DIÀLEG PER MILLORAR LES INFRASTRUCTURES DE TRANSPORT PÚBLIC A LA CIUTAT

ICV-EUIA de Sant Feliu lamenta les dificultats de l’alcalde i de bona part de l’equip de govern per construir consensos a favor de la ciutat

ICV-EUIA de Sant Feliu de Llobregat va presentar una moció, en el ple d’ahir dimarts, en la que es proposava al Departament d’Obres Públiques de la Generalitat la reformulació d’una proposta global de les infrastructures ferroviàries al Baix Llobregat, a partir del diàleg i el consens amb els agents institucionals, polítics i socials del territori.

Aquesta proposta de la formació de l’esquerra verda venia com a conseqüència del canvi de traçat de la nova línia C3 que el Ministeri de Foment planteja respecte a l’anunciat en el 2006 per a PTOP de la Generalitat, tal com va avançar informativament lla mateixa ICV-EUIA la setmana passada, i que exclou del recorregut d’aquesta infrastructura a la ciutat de Sant Feliu.

Per a Jordi San José, portaveu d’ICV-EUIA, aquest fet demostra que “és possible i, a més, oportú, plantejar millores al planejament de les infrastructures de metro i ferroviàries a la comarca, que garantitzin la construcció d’una xarxa de transport públic més eficaç, que arribi a més ciutadans, i que cobreixi més territori”.

Per a ICV-EUIA és necessari que en el planejament de les infrastructures que han de marcar el desenvolupament de la comarca en els propers anys es faci un esforça de diàleg i consens, que asseguri el disseny de la millor proposta.

Diàleg i consens contra el que van tornar a votar PSC i CIU. Aferrats a una proposta d’infrastructures que fa aigües per tot arreu, i que es van obstinar a mantenir en un altre moció.

El portaveu de l’esquerra verda, Jordi San José, va manifestar que aquesta actitud, “per part de PSC i CIU, és molt perillosa pel futur de la ciutat, ja que nega la possibilitat de millorar la proposta d’arribada del metro, tot continuant amb una aposta de traçats absurds de les infrastructures, de la que Sant Feliu es pot veure despenjada de manera progressiva”.

En aquest sentit ICV-EUIA es mostra sorpresa i lamenta les dificultats per al diàleg i el consens demostrades per l’alcalde, el PSC i CIU de Sant Feliu en temes que són estratègics per a la ciutat, tot negant-se a plantejar qualsevol possible debat de millora.

En aquesta línia, Jordi San José (ICV-EUIA) ha manifestat que “aquesta obstinació a tancar-se davant de qualsevol proposta presentada pel segon grup majoritari del consistori, resta moltes oportunitats a la ciutat”.

No hay comentarios: